علت نامگذاری شب یلدا چیست؟ | تاریخچه این شب جالب را بدانید1

شب یلدا یکی از شب های به یاد ماندنی در تقویم ایرانیان است که در این شب در کنار یکدیگر به جشن می پردازند و با دورهمی های مختلف، لحظات شادی را برای یکدیگر رقم میزنند. در ادامه با بررسی دلیل نامگذاری شب یلدا در خدمت شما هستیم:

 دلیل نامگذاری شب یلدا

واژه «یلدا» لغتی برگرفته از زبان سریانی (که از لهجه‌ای متداول زبان «آرامی» است) و به معنای تولد است.

زبان «آرامی» یکی از زبان‌های رایج در منطقه غرب آسیا بوده است؛ برخی بر این عقیده‌اند که واژه یلدا در زمان ساسانیان که خطوط الفبا از راست به چپ نوشته می‌شده، وارد زبان فارسی شده است، اما سوالی که ذهن را درگیر می‌کند این است که چرا اسم شب یلدا یلدا است؟

«یلدا» به معنای زایش، زادروز و تولد است. ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، تابش انوار ایزدی بیشتر و روز‌ها بلندتر می‌شوند، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می‌خواندند و برای آن جشن بزرگی بر پا می‌کردند و به همین دلیل به ماه دهم دی (به معنای روز) می‌گفتند که ماه تولد خورشید بود.

دلیل نامگذاری شب یلداانار شب یلدا

تاریخچه و دلیل نامگذاری شب یلدا

شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود. نام دیگر این شب «چِلّه» میباشد، زیرا برگزاری این جشن، یک آیین ایرانی‌است.

یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) گفته می‌شود. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می‌کنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامه‌خوانی، قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ رایج است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا